Qingming, en dag att minnas

Qingming eller Tomb Sweeping Day är en kinesisk festival då kineser städar och rensar och gör fint vid gravarna och  för att hedra och minnas sina döda släktingar och förfäder. Det är en helg i Kina , så alla är lediga  i 3 dagar.

Historien bakom :

Qing Ming är baserad på en sorglig historia om en man som hette Jie Zitui, en trogen tjänare hos en hertig vid namn Wen. Jie var så trogen sin herre  att när hans herre och Jie knappast hittade någon mat, förberedde Jie en köttsoppa gjort av sitt eget lår. Hans herre kom på att Jie hade offrat sitt eget lår för honom, då  lovade  hertigen Jie,  att när han lyckades bli kung, skulle han belöna Jie för sin lojalitet.

Jie som inte ville ha någon belöning avgick inte långt efter att hans herre blev en hertig och valde att bo / gömma  sig i  skogen med sin mor. Hertigen letade efter Jie, men han kunde inte hitta honom så att han beordrade sina tjänare att bränna ner skogen för att tvinga Jie att visa sig. Tyvärr tvingade inte branden  bara Jie att komma ut ur skogen, utan den dödade honom också.Därefter ångrade hertig Wen att han gjort så, så hertigen beordrade byborna att inte använda eld och bara äta kall mat i tre dagar för att hedra Jie’s död.

puss och kram E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s