Uppbrottet

Ja, det är där vi är nu .Nytt år, nya förändringar, nya uppbrott och så klart nya äventyr! För 3 år sedan sålde vi vårt älskade  lilla radhus , flyttade in i en lägenhet i Shanghai och nu är det alltså dags igen. Att starta om på ny plats, i ny lägenhet i en ny stad. 

Vi slänger saker, rensar, skänker, packar och inställer oss mentalt på att detta äventyr är på väg att ta slut. För denna gång!

Men snart börjar  vi på nytt och vi längtar efter att få installera oss i vår nya lägenhet, lära känna grannskapet och bo in oss i vår nya stad. Livet. Det där som liksom förändras, som är fullt av att mötas och skiljas, uppbrott och återseende.

Mötas och skiljas är en del av livet som expat. Man möts någonstans i världen och alla är där på samma förutsättningar. Lämnat sitt liv i Sverige för att vara med om ett äventyr. Någon sa att man måsta vara lite av ”Indiana Jones” för att våga, för det är var det är. Att våga släppa taget och ge sig av utan att veta vad som händer.  Alla klarar inte av det och ingen skugga ska falla på dem, inte alls. Jag är så tacksam och glad att få göra detta äventyr. Möta människor som jag aldrig hade mött annars . Skiljas från dem som man umgåtts med varje dag i 3 år. Svårt är det men, någonstans vet alla att detta är en resa vi gör och ganska få stannar för evigt. Sverige är det land vi alla ska återvända till, en dag.

Jag är glad och tacksam för de möten jag fått dessa år och glad och tacksam för de som blivit vänner för livet. Glad och tacksam för de som gjort min vardag så bra.

Ett uppbrott kommer som ett språng! Med ens är allting förändrat och den som ska resa är rädd om varenda minut, han drar upp tältpinnarna och släcker glöden snabbt, innan han blir hindrad och utfrågad, han springer medan han kränger ryggsäcken på sig och är äntligen på väg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s