April April

Totalt missat att det är 1 april idag 🙂

 

Aprilskämt är en typ av practical joke som tillämpas över stora delar av världen den 1 april. I Sverige är det vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april. I Storbritannien, USA och Australien kallas dagen för All Fools’ Day eller April Fools’ Day. I Frankrike kallas den som blir utsatt för aprilskämt för un poisson d’avril (aprilfisk) och i Skottland för en gowk (gök/dummerjöns). I Indien lurar man också folk under Holi-festen den 31 mars.

Man tror att första april-skämten kom till Sverige i mitten av 1600-talet. Skämtet gick då ut på att lura någon att gå dumma ärenden – till exempel fick den lurade ett brev, en så kallad aprilsedel

Populära skämt i Kina :

2013 – Flygplan med glasbotten

Detta kanske ni kommer ihåg? Virgin Airlines skulle lansera ett plan med glasbotten som skulle trafikera London-Skottland för att ge passagerarna möjlighet att njuta av den vackra engelska lantvyn.

CCTV, Kinas största TV/nyhetskanal sänder detta som helt sanna nyheter. CCTV hade angett The Daily Telegraph som källa, vilket gjorde det hela ännu värre eftersom Telepgraph hade varit ytterst tydliga med att detta var bara ett skämt.

2013 – Facebook är fritt!

Några chefer på Google sprider ordet att Facebook och Twitter släpps fritt i Kina. En halv värld hurrar. Man kan säga att de fick göra en ordentlig pudel och det tog lång tid innan folk förstod att det inte var ursäkten som var skämtet.

 

puss och kram E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s