Frölunda Indians ??

….nej men Puxi Checkers blev det istället igår. Vi har en i svenskgänget som börjat att spela hockey här i Shanghai. Det finns, tror att han sa 13 lag ,med spelare från hela världen och olika åldrar.  Det gemensamma är att de tycker hockey är hur kul som helst. Igår åkte vi iväg ut till Pudong och en idrottsanläggning där de har 2 rinkar , de ligger inomhus och på våningarna under varandra.  Förutsättningar igår var lite olika för lagen. Ena laget hade bara 6 spelare medan de andra laget hade 14. Som tur var ledde laget med 6 spelare ligan så  det gjorde inte så mycket att de inte efter en timmes spel förlorade med 9-5.

De spelar 2 x 25 minuter och i halvlek byter lagen målvakt. Målvakt är en bristvara här i Shanghai, så man delar på de man har 🙂 Blir ju spännande att de vilken målvakt de får under slutspelet. Under och efter matchen är det fri bar för besökare och spelare 🙂 Vi pratade med laget efteråt och de var jätteglada över den support de kan få. Framför allt att vi var där och hejjade och skrålade för de har försökt att få vänner att komma och titta men  det står visst inte högst på listan över saker man kan göra i stan. Det fattar inte jag ? För vem vill inte hänga i en hockeyrink på lördagkvällar med fri bar ??

När vi gick hem såg vi spelschemat för denna lördagskvällen och sista laget började spela 23.15 🙂 här är det hängivna hockeyspelare och läktarna gapade tomma förutom på de rader som vi och några andra supportrar fyllde.

Men kul var det och vi kommer absolut gå igen. 26 april var det visst slutspel och då har de bjudit in alla vänner och bekanta och kanske….fylls läktarna och det blir ett rejält avslut på säsongen

 

puss och kram E

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s