Efterdyningar

Ibland glömmer jag av hur stort Kina är, hur många människor det egentligen bor här. En stad som ligger ca 2 timmar bort har 8 miljoner invånare . Nästan lika många som vårt Sverige.  I början när man berättar om hur litet Sverige är, eller jämför blir de alltid lika förvånande. I Shanghai bor det ungefär 26 miljoner, och det är mycket folk, dygnet runt och överallt. Men man vänjer sig, är inte lika överväldigande nu efter nästan 3 år. Snarare när vi är i Sverige att man tycker det är tomt även om det är värsta rusningen. Någon berättade om ca 10 år ska Shanghai  ha dubblat sitt invånarantal , alltså till över 40 miljoner ? Galet ! Men det finns inte mycket plats kvar på marken så det blir höga skyskrapor och kanske staden utvidgas och  ” förstäderna” ska inkluderas. Ingen aning. Trångt blir det och väldigt mycket folk.

Idag läste jag i Shanghai Daily att  under de första 3 dagarna hade vår gågata Nanjing Road haft nästan 2 miljoner besökare.

Och den fina trädgården vi har YuYuan Garden hade fått  över en miljon besökare. Trångt vill jag lova. Runt The Bund, både Puxi och Pudong,  hade det varit nästan 4 miljoner besökare som vandrat längs med floden och njutit av utsikten. Hur man har kollat det är jag inte helt säker på men Shanghai Tourism Administration gör ett bra arbete 🙂

puss och kram E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s