Drar ihop sig

Det börjar dra ihop sig till att bli ett nytt år i Kina. 31 januari är det nyårsafton och vi byter till hästens år.

2014 31.1 Hästens år Trä Yang

Hästen är beredd att ge en annan människa mycket frihet. Hästen väntar sig att få samma frihet själv. Hästarna är mycket självständiga och självsäkra. Hästen är mycket snabbtänkt, nyfiken och bestämd. Han eller hon är även mycket bra på att känna igen mönster: Hästen vet vad du tänker på redan innan du har uttryckt det.

Hästar brukar vara begåvade. De älskar uppmärksamhet, men de föredrar att bli uppmärksammade för sin kompetens. De faller för smicker. Å andra sidan har hästarna en sådan ärlighet och genuin värme att de lockar många människor runt sig. Man kan i regel lita på en häst eftersom hästen alltid är uppriktigt intresserad av någons problem och kan komma med kloka råd eller förslag på åtgärder. Problemet med hästarna är att de blir så entusiastiska över varje ny upptäckt att de aldrig kan hålla något hemligt. Detta är inte något som uppkommit till följd av illvilja eller hämnd – ibland de bara inte hjälpa sig själva.

Hästen kan lätt inspireras med nya idéer och han eller hon kommer snabbt att agera utifrån de här idéerna eftersom hästen lätt blir hänförd av stundens upphetsning. Hästen kan dock ibland vara alltför impulsiv något som kan leda till framtida problem. Om de inte ser resultatet av deras ansträngningar är det ganska naturligt för dem att ta ett nytt projekt och avvärja ännu en gång, fullmatat med nya idéer. Hästen är alltid redo att ge goda råd och kan vara mycket övertygande, men hans / hennes självsäkra och sorglösa inställning döljer inre tvivel. De som känner hästen kommer att inse detta och erbjuda det stöd och lugn som han / hon behöver. Män födda under Hästen år anses vara charmiga och attraktiva för personer av det motsatta könet.

Hästens färg är grönt och årstiden sommar. Hästar bör i sina val av partner, akta sig för Råttan. Ett förhållande mellan Häst och Råtta anses i det kinesiska traditionen vara det värsta. En häst och en råtta är benägna att få fram det värsta av varandra, även om de finner varandra – i alla fall i början – helt oemotståndliga. Hästarna passar dock bra ihop med tigern, geten och hunden.

År som var hästens år: 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 och nu då 2014.

Hur blir ett år med  Trä-Hästen då ?

Förra året som var Den svarta Vatten Ormens år var energin mer långsam och belöning kom först efter en längre tid. Men nu är energin snabbare och produktivitet belönas. Genom beslutsamma åtgärder och snabba ryck kommer segern. Men om du inte är helt säker på ett beslut så hoppa hellre över det. Annars riskerar du att snabbt galoppera iväg i helt fel riktning vilket såklart inte blir särskilt lyckat. Det viktigaste att ha i åtanke är att det egentligen bara finns två vägar, antingen full gas framåt eller tvärstopp.

2014 är helt enkelt ett år då du skall ta hjälp av dina egna resurser istället för att förlita dig på att andra skall hjälpa dig igenom kriser som kan uppstå. Det här är din chans till lycka så även om du kan tyckas få mindre klirr i kassan så behöver du frigöra dig för att få riklig utdelning under lång tid framöver. Men å andra sidan kanske du oavsett inte behöver leva snålt i år under tiden du förverkligar dig själv. Hästens år är som sagt ett år fullt av överraskningar så du kan mycket väl helt oväntat gör ett aktieklipp eller vinner på lotto, vilket såklart ger omedelbar vinst.

Sammanfattningsvis så kan sägas att den Gröna Trä Hästens år handlar om vändpunkter, förändring, passion och lycka. Allt finns där ute och Hästen vet hur den skall nå i mål. Frågan är bara om du vågar rida med eller väljer att passivt sitta som åskådare när denna magiska varelse dundrar in och intar 2014.

Låter väldigt spännande detta år  och jag ser fram emot detta år – Vad tycker du ?

den-grona-tra-hastens-ar

Puss och kram E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s