Vädret då ?

Shanghai följer samma årstider som i Sverige, när det är sommar i Sverige är det sommar i Shanghai. . Vintern i Shanghai är torr, sommaren extremt fuktig.

De allra bästa månaderna för ett Shanghai är enligt mig maj, oktober och november. Då ligger temperaturen någonstans mellan 15 och 30 grader och det regnar ganska lite. Vissa dagar bjuder till och med på en klarblå himmel :-) , perfekta dagar att strosa runt på stan och upptäcka Shanghai. Sämsta tiden är juli och augusti. Då kokar Shanghai i ca 40 grader och skurarna avlöser varandra. Här är varmt, fuktigt och klibbigt, det som gör att man överlever är aircon. Inte optimalt för stadsprommenader med andra ord! Vintern är ok för  mig, temperaturen kan smyga ner mot nollan men så länge man klär sig bra så funkar det bra.

Det mest speciella med vädret i Shanghai är att Shanghai byter årstid över en dag, bokstavligen. Det kan vara 10 grader ena dagen och över 20 grader nästa. Just nu är det vinter och temperaturen ligger runt 2 grader och det känns inomhus. Lägenheterna håller inte värme på samma sätt som i Sverige. I år får vi nog bekänna färg eftersom vi valt att bo i ett lane house eller old apartment som man säger här.

 Soltider för shanghai idag :

 Uppgång  Nedgång
Soluppgång kl. 06:33
6 minuter senare än förra veckan
Solnedgång kl. 16:51
2 minuter tidigare än förra veckan
Fredag 29 november  
08.00 Klart V 3 (5) m/s
14.00 Klart 10° NV 4 (9) m/s
20.00 Klart SV 2 (4) m/s

 Love E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s