Black Friday

Aldeles nyss blev jag påmind om black friday. Min telefon och en av apparna där blinkade till och sa att idag var det black friday priser. Detta måste kollas upp. Måste säga att black friday har gått mig totalt förbi här i Kinalandet. Surfade runt lite på nätet och såg flera internetsidor i Sverige hade black friday-priser.

Enligt wikipedia :

Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter tacksägelsedagen. Det är USA:s största shopping- och readag. Det är traditionellt även dagen då julhandeln inleds, och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Namnet kommer sig av att det är denna dag många butiker går från rött (förlust) till svart (vinst) i räkenskaperna. Ett antal amerikanska webbutiker erbjuder billigare varor denna dag och riktar sig då även till kunder utanför USA.

Återigen importerar vi högtider / helger från landet därborta. Halloween och nu Black Friday. Allt för att vi ska köpa mer och slösa bort våra slantar.

I DN kan jag läsa att i Sverige har traditionen Black Friday inte funnits tidigare men i år har flera kedjor börjat marknadsföra konceptet. Alltså helt nytt i år .

love E

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s