Sverige eller Schweiz

Förra veckan så hade Svenska klubben sin månadsfika ute på Pudong och vi hade bjudit in svenska generalkonsul Viktoria Li att prata om sig själv och sitt arbete.

Svenska generalkonsulatet ligger mitt i Shanghai i en skyskrapa. Det första svenska generalkonsulatet i Shanghai öppnades 1863. Kontoret flyttade flera gånger men från 1939 låg det vid ”The Bund” tills det stängdes 1956. Generalkonsulatet återöppnades i september 1996.  Uppdraget är att främja svenska intressen ,bidra till en positiv Sverigebild, främja utbyten mellan Sverige och Kina, inte minst på utbildnings- och forskningsområdet samt att ge god service i migrations- och konsulära ärenden. I Kina är man mycket intresserade av Sverige och tittar mycket på hur vi har gjort olika lösningar inom bland annat äldreomsorgen. Shanghai har visst den äldsta befolkningen i Kina.

Kina är ett väldigt stort land och Sverige är ett väldigt litet land. Ibland råder det stor förvirring och ihopblandning med Schweiz .  Då bestämdes det att det skulle göras en tecknad film om skillnaden mellan Sverige och Schweiz. Där klargjordes bland annat att Sverige inte är huvudstad i Schweiz 🙂 Viktoria berättade att intresset har varit väldigt stort och tävlingen som startades har dragit stort intresse. Vinsten är en resa till just Sverige och Schweiz. http://www.expressen.se/res/sverige-eller-schweiz-sa-ska-landerna-skiljas/ här kan du läsa mer om det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s