11.11

11 november kallas för singeldagen.

Singeldag tjänar ett syfte för ensamstående människor att festa med  vänner och träffa sin kärlek.  Ursprungligen var denna dag till för singelmän, därav namnet ”Bachelors ‘Day”. ”Blind Date” partyn är också populärt för att denna dag göra ett försök att säga adjö till sitt singelliv.

Till frukost äter man ofta fyra friterad deg pinnar och en baozi (ångad fyllda bun)  som ska representerar mittenpricken. Allt för att representera 11.11. Alltså 11 november.  När jag googlade på single day så blev jag förvånad att Kina är ensam i världen att fira denna dag.

En gammal historia om hur detta uppstod är :   en gång fanns fyra ensamstående män som levde väldigt tråkiga liv. Ingen av dem var gifta, eller haft älskare, eller gjort något spännande. De satt bara  hela dagen och spelade Mahjong.

En dag de spelade Mahjong från 11 på morgonen till 11 på kvällen. Under matchen  oavsett vem som vann, det vinnande brickan visade alltid fyra tecken i 2 rader  . Ännu mer av en slump, det var 11 november, eller 11/11. För att fira dagen, kallade de  den dagen för  Singles Day.

Många kineser använder denna dagen till att berätta för sin älskade ;  their special someone,  that they are the only ‘one’ in their heart. Så gulligt att man bara dör 🙂

Idag är det också speciella erbjudanden i affärer och på TaoBao är det halva priset .

Love is in the air och  jag håller tummarna för dem .

11

 

Denna dag ger även tröst-shoppingen en ny dimension och innebörd. 500 miljoner dollar spenderades under de första 20 minuterna efter midnatt på  när  kärlekstörstande kinesiska konsumenter shoppade loss bland rea-varorna.

Love E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s