Större än twitter

I Kina finns en kinesisk variant av twitter.  Rénshi Weibo ma ?  Alla känner till twitter , men denna kinesiska variant Weibo har många fler användare och då är det bara ett land. Imponerande. Tror det är ca 300 miljoner som använder den kinesiska varianten. Den har samma upplägg som twitter, man får använda 140 tecken men  kinesiskans fördel mot engelskan är att man får plats med mycket mer information på 140 tecken.

Skillnaden här är att det finns listor som automatiskt raderar inlägg som innehåller vissa åsikter och flera känsliga ämnen är förbjudna. Det har dessutom länge viskats om en ”Real name”-policy där varje användare skulle vara tvungen att koppla sitt riktiga namn till sitt Weibo konto. Detta skulle tillåta myndigheterna att koppla oönskade inlägg till enskilda personer. Detta har dock inte inträffat (än) och sannolikheten att det skulle göra det verkar idagsläget vara ganska liten.

Men det är roligt att det fungerar även för kineser att kommunicera och dela med sig av sina erfarenheter och det ett stor steg mot att få skriva vad man vill utan att storebror hänger över axeln.

weibo1

Love E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s