Apropå bröstmjölk

Idag surfade jag runt lite på nätet och en artikel om att sälja bröstmjölk till vuxna fick mig att undra vad är detta för någonting. Det handlar om en agentur här i Kina som säljer bröstmjölk till vuxna. Nyblivna mammor säljer sin mjölk för dyra pengar.

Det här med att dricka och sälja bröstmjölk är tydligen inget nytt fenomen i Kina. I det antika Kina ansågs bröstmjölk vara förknippat med överflöd och välmående och var bara tillåtet att drickas av kejsarna och kejsarinnorna. Efter mjölkpulverskandalen blev kineserna livrädda för mjölkpulver och både en ny marknad för just färsk bröstmjölk samt en stor ökad import av mjölkpulver från utländska märken via Hong Kong kunde ses.

Nu börjar det pyra i stugorna om  det här att sälja bröstmjölk till vuxna,  inte är för att bota sjukdomar utan för ett sexuellt syfte och  att kunna köpa bröstmjölk anses bli ena stor klyfta mellan fattiga och rika. Det har gjorts en internetundersökning bland kinseserna  om att sälja bröstmjölk och de flesta tycker att det är oetiskt , medan några tycker att det är ju en vanlig business.

Man kan ju diskutera vad en vanlig business är då. Var sätter man gränsen mellan en hälsoprodukt och en sexuell tjänst? En sak är helt klar , att dessa unga mammor tjänar enormt med pengar på detta.  En kvinna som ammar andras barn kan tjäna ca 8000-12000 rmb i månaden, medan en som ger bröstmjölk till vuxna kan tjäna upp till 20000 rmb i månaden. I svenska mått kanske inte det låter så mycket, men jämför då dessa siffror med 3000-5000 rmb i månaden, vilket anses vara en väldigt bra lön här i Kina.

 

Mycket att förundras över här i Mittens Rike 🙂

 

Love E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s