Andra måndagen

Nu blir det skräppåsar i taxibilarna allt för att undvika att folk kastar skräp på gatan. Mycket bra för Shanghai .Städarna som städar gator och torg gör det dygnet runt för hand med en sopkvast a’la Kina , här finns inga sopbilar utan man sopar och plockar för hand. Sopbilen är en cyklande man som har en vagn ihopbyggd med cykeln, ofta 3 hjuling,  och  han cyklar runt och slår på en cymbal så vet de att nu kommer ”sopbilen”. Ska försöka fånga en bild på detta.

Det finns  böter för att slänga skräp på allmän plats och det är mellan 5-50 yuan  antagligen beroende på hur mycket och var man slänger skräpet. Men mest farligt är det visst att slänga skräp på den stora vägarna där hastigheten är hög .

idag har det också varit ett arbetsmöte i svenska klubben med både styrelsen och ledningsgrupp. Vi gick igenom vad som är planerat under hösten och innehåll i de olika aktivitetsgrupperna. Blev en snabb lunch på Wagas, på menyn stod det penne och kyckling med pesto och fetaost. mums!

Efteråt tog jag en spontan tur till Ikea. Alltid kul att gå där och kika om det kommit in något nytt. Av någon konstig anledning känns Ikea lite som att vara i Sverige. Finns bokhyllan Ivar, vasen Ella och så vidare. Idag hittade jag ett nytt  färgglatt påslakan som fick följa med hem. Köpte med mig några paket med batterier till vår ytterdörr som har ett lås som är batteridrivet.

Men nu är det kväll och J är som sagt borta så jag får styra TVn helt som jag själv önskar. Inte så dumt ibland.

Love E

Annonser

En reaktion på ”Andra måndagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s