Så var det dags

Äntligen kanske jag ska skriva, för att flytta till Shanghai har varit på gång länge. Tror jag berättade för de första redan efter jullovet. Men den som väntar på något gott….

Efter en lång flygning från Göteborg till Amsterdam/Schipol till Pudong Airport Shanghai tog sina 15 timmar. Seg väntan i Schipol för att säkerhetskontrollen tog en evig tid för ena scanner till väskorna var sönder. Tänk er 450 pers i en lååång kö och allt ska visas upp.

Flygresan gick bra och vi bjöds på den vanliga gin och tonic och sedan en god (!!!) gryta med ris. Till och med Janne tyckte det var gott. Denna gången hade vi egen TV i ryggstödet vilket innebär att man kan välja mellan 10 långfilmer , tv serier och annat tidsfördriv.skönt!!

Väl framme med allt vår bagage tog vi en taxi till centrum och det tar ca 45-60 minuter beroende på kö. Kostnad 170 rmb , vilket är lika mycket i kronor. Snabb vila i soffan och sen en sväng till IKEA för att köpa kuddar, täcken och påslakan. Våra saker kommer inte förrän i november om vi har tur med tull och annat.  På dagen idag har jag fixat VPN tunnel så vi kan surfa anonymt och få tillgång till farliga saker som facebook och SVT play 🙂 Sedan har jag kört 2 maskiner tvätt ( Janne har hämtat instruktioner på engelska på nätet), dammsugit lite och surfat på nätet. Bredvid vårt hus  finns ett litet köpcentra med lite olika affärer i och bland annat en livsmedelsaffär med västerländska varar. Köpte nog den dyraste blåbärs yoghurten ever , den kostade 89 kr. Men fint ska det vara. Köpte även lite bröd, smör, pålägg. Tittade på juice men den kostade lika mkt som yoghurten så den fick allt vara kvar.

Skriver mer i morgon

kram kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s