Marknader i Shanghai

På helgerna kan man ägna sig åt att gå på de olika marknaderna som finns runt om i stan. Det finns en marknad i den gamla delen av Shanghai. Där finns det flera tusen olika butiker och här säljer man allt, då menar jag allt. Från löshår till mat till pärlor och mediciner. Nästan alla marknader har specialiserat sig på sin sak. Så guldmarknaden ligger bredvid pärl marknaden som ligger bredvid jade marknaden som ligger bredvid leksaks marknaden. Här kan jag hålla på i evigheter och räkna upp de olika marknaderna. Det finns en marknad som säljer allt möjligt du kan tänka dig som har med kristaller att göra också.

Men på dessa marknader måste man se upp för de som arbetar här är duktiga affärsmän och kvinnor så det gäller att se upp som man inte betalar för mycket.

Det finns en tyg marknad , ett litet hus med 100 + skräddare. Det är en rolig upplevelse att gå runt och se vad de kan sy upp. Här kan du också ta med en bild  eller liknande på vad du vill ha uppsytt. En handsydd kostym med 2 par byxor kostar ungefär 700 kr och kvaliteten på tyget är helt suveränt.

Ingång till marknaden i gamla stan syns i bakgrunden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inne på marknaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intressant rabatt på smycken, 90%. Blir inte mycket kvar att betala då

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är en butik med skärp. Väggen är ca 15 m lång och ni ser hur många skärp det är. Tänk sedan hela butiken hur det ser ut .

 

 

 

 

 

 

 

Kram kram!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s